Уорън Бъфет посещава Япония за първи път от повече от десетилетие

...
Уорън Бъфет посещава Япония за първи път от повече от десетилетие
Коментари Харесай

Уорън Бъфет залага много на 5-те топ компании в тази страна

Уорън Бъфет посещава Япония за първи път от повече от десетилетие и оттогава вложенията му в източноазиатската страна непрекъснато нарастват.

През август 2020 година конгломерат на Бъфет Berkshire Hathaway разгласи, че е придобил по малко над 5% от петте най-големи компании в страната: Itochu, Mitsubishi, Mitsui & Co., Sumitomo Corp. и Marubeni.

До ноември 2022 година Berkshire Hathaway усилва вложенията в тях с към 1% във всеки от бизнесите, съгласно Reuters. Конгломератът към този момент има 6,59% в Mitsubishi Corp, 6,62% в Mitsui & Co. Ltd., 6,21% в Itochu Corp., 6,75% в Marubeni Corp. и 6,57% в Sumitomo Corp. Това демонстрират регулаторни документи, представени от Fortune.

Но това не е всичко. Наското Бъфет удостовери, че желае да усили тези дялове и че е " в действителност горделив " от вложенията, които се правят оценка на към 11 милиарда $. По думите му той ще се срещне с фирмите тази седмица, " с цел да разиска бизнеса им ".

" Други вложения в японски компании не са изключени ", загатна той, като сподели, че вложенията в района " постоянно са обект на внимание ".

Цената на акциите и на петте концерна несъмнено скочиха, откакто той изрази поддръжката си за тях.
 Скромната заплата на Бъфет, която не е променяна към този момент 40 години
Скромната заплата на Бъфет, която не е променяна към този момент 40 години

В съпоставяне с други шефове на компании, Бъфет получва дребна заплата

Бъфет има благосъстояние на стойност 110 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Berkshire има широкообхватно портфолио: водещите му акции включват Apple, Bank of America, Chevron, Coca-Cola и American Express.

Бъфет от дълго време споделя, че залага на интернационалните вложения, само че разкри в изявление за Nikkei, че геополитическото напрежение може да попречи на бъдещите му проекти. Подобно напрежение е фактор за разграничаването на Berkshire Hathaway от най-голямата компания з апроизводство на чипове да вземем за пример - Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., откакто е купил над 4 милиарда $ в акции сред юли и септември 2022 година

До края на 2022 година конгломератът е понижил притежанията си с 85% - до 617 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР